top of page
Пошук

Відкриття меморіальної дошки

Сьогодні на подвірʼї гімназії зібралися учні, педагоги, мешканці мікрорайону та випускники для відкриття меморіальної дошки на честь справжнього мужнього воїна, випускника нашого закладу Саприкіна Євгенія Сергійовича, старшого солдата 129-ї окремої бригади територіальної оборони м. Кривого Рогу, який став на захист країни добровольцем в лютому 2022 року та до кінця виконав свій обов’язок. Герой загинув 06 грудня 2023 року на Донеччині, рятуючи побратима з-під артилерійського вогню.


Євгеній закінчив Криворізьку школу №44 в 2001 році. Він здійснив справжній подвиг заради майбутнього прийдешніх поколінь – віддав життя за незалежність та цілісність України.


Його загибель – неймовірна втрата для родини та всіх, хто знав і любив його.


Усім він запам’ятався світлою людиною з відкритим, щирим серцем, здатним прийти на допомогу в будь-який час, відповідальним та справедливим, завжди усміхненим та оптимістичним.


Саприкін Є.С. нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня, почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест», медаллю «Почесна відзнака оперативного угрупування військ «Запоріжжя», відзнакою Міністра Оборони України за поранення.


Щира усмішка Євгенія щодня буде зустрічати прийдешні покоління українців і нагадувати, якою ціною виборюються незалежність та суверенітет нашої держави. Його приклад вчитиме школярів гідності, повазі, вірності та мужності.


Пам'ять про загиблого Героя назавжди залишиться в наших серцях.


Вічна пам'ять і слава загиблим Героям!




Останні пости

Дивитися всі

Криворізька гімназія № 44
Криворізької міської ради

bottom of page